Wielozadaniowy Pomidorek – wódz przypraw

Dojrzały w słońcu jako warzywo bardzo często wykorzystywane w branży gastronomicznej. Przecież z tego dojrzałego praktycznie możemy tworzyć praktycznie wszystko tworząc od soku pomidorowego, przecieru, pasty, chutney'u przez zupy, sosy a zakończywszy na ketchupie czy pomidora pod postacią nieco uprażoną także tylko i aż gotowaną.
Jak dodajemy pomidora?
Piękne pożegnanie pomidorów „addio” - jak śpiewał jeden z najsławniejszych kabaretów polskich daje do myślenia najwłaściwiej niezwykle brakuje nam smaku pomidorów, zimową porą. I chociaż możemy spotkać ciekawe gatunki pomidorów hiszpańskich, greckich czy włoskich w pobliskich sklepikach tęsknimy za smakiem pomidorów nieuprawianych szklarniowo, dojrzewających w pełnym słońcu. I to są właśnie pomidory które sprawdzają się najczęściej na różnego typu frykasy na przykład ketchup. Pomidorowy sos zdarza się, że zostaje przekształcony w pyszny ketchup po dolaniu właściwych ilości pomidorów. To jest jego bazą jest wysublimowany koncentrat pomidorowy a także wysokiej klasy sos pomidorowy.
Pomidor na start
Spopularyzowanie soczystych to etap, zapoczątkowany został na początku XVIII wieku. Korporacje, które zaczęły przetwarzać pomidory by przygotować z nich niezwykle popularne produkty jak najlepsze keczupy wpłynęły na rynek fast food.
Stworzono najróżniejsze warianty pomidorowego sosu, od zawsze dodawane do praktycznie wszystkich potraw. Najpierwszą kojarzącą się najbardziej z ketchupem małą przekąską są frytki. Piękny duet ketchupu z frytkami to majstersztyk smakowy. Praktycznie najczęściej chrupiące frytki są serwowane tylko z ketchupem. Keczup specjalnie przystosowany do frytek ma podkreślać najbardziej smak pieczonego ziemniaka. A skoro wygłaszamy tezę o zapieczonym ziemniaku, następną przekąską, nie istniejącą bez keczupu jest zapiekanka. Zapiekankowy ketchup to następna idea na temat popularnego sosu pomidorowego. Kanapki zapiekanki mogą być przyrządzane z keczupem, który z powodzeniem może też być smacznym dodatkiem
Kebab opleciony smakiem pomidora
Pomidor to pyszne warzywo, które gości praktycznie w każdej kuchni. Kuchnia orientalna lubiany na całym świecie kebab. Kuchnia wschodu bazuje na ostrym aromatem i bardzo różnorodnymi pochodnymi curry, imbiru i nie tylko. Nie ma w tym specjalnego zdziwienia, że pomidor najczęściej mające postać kebabowego ketchupu jest aplikowany w kuchni rozmaitych. Rzadko kto wyobraża sobie kebab pozbawiony keczupu. Ketchup do kebaba powinien być po pierwsze ostry w smaku, oprószony szczyptą kurkumy, curry, czosnku.
Jak zwykle ma to także wpływ ma się sytuacja z daniami z grilla. Dania przygotowane przy pomocy grilla wymagają stosownej oprawy. A podstawą takiej oprawy są różnego w wariancie występujące sosy, dipy i ketchupy. Ketchup do grilla niemal identycznie jak kebabowy ketchup powinien podkreślać smak określonych potraw. Grillowy ketchup to częsta propozycja przetwórni warzywnych w dwóch wariantach pikantnym oraz łagodny - więcej na ten temat
Włoskość w rozmiarze pomidora
Jedna z najczęściej przyrządzanych na świecie potrawa, która nie ma prawa być bez pomidorowego smaku jest pizza. W dużym stopniu znak rozpoznawczy Włoch, który jest znany na całym świecie zdecydowanie jest przykładem na parę idealną z ketchupem. Dobry pizzowy ketchup to taki, który jest duetem idealnym ziół i pomidorów. Jak wiadomo najlepszym ketchupem do pizzy są rozmaite typy najróżniejsze chutneyów i ketchupów